Vrijdag

Normaal gesproken heb ik op deze dag college van 8.45 tot 12.30. Twee keer 45 minuten filosofie en twee keer 45 minuten geschiedenis. Hierna is het weekend. Maar dit weekend was t janders. Aangezien ik de dagen ervoor lekker met de ratjes had gemeten, moest dit ook nog op de vrijdag gebeuren. Nie ger, want pas om 16.30 was ik klaar.
Meteen op mn fietsje gestapt en richting de HLS gestrietst. Hier ff een berg afwas weggewerkt en mn tesse ingepakt. Ik dacht ik wacht ff met terugstrietsen want er werden veel files verwacht vanwege pinksteren. Om half zeven ben ik dan toch maar aangereden in mn brulijzer. Nog ff wa gerei gehaald bij de Mac, want met een lege maag kun je nie rijden heb ik van ome Noud geleerd.
Ik had eigenlijk afgesproken om nog een videorecorder te repareren met Maries, maar daar was het te laat voor. Maria moet ook aan der trekken komen, want da is me toch een wild beest. Vandaar dat ik maar ff een potje counter-strike gespeeld heb en rond de klok van twaalf mn bedje opgezocht.

Zaterdag

7:10 Ring ring daar ging mun wekker. Goei gerei is da. Nog ff 10 min blijven liggen en toen toch mar deruit gekomen. Ff groeiend best gelezen, kopje senseo gedronken en een boterham ge-ehte.
Rond 8 uur mee t brulijzer naar de Japak. Hier van 8.15 tot 15.15 met waj Albron gerei aan de gang geweest. Ge kent t wel, wa dozen vullen, gerei aftellen en meer van da spul. Nog ff een pilsje gedronken en snel naar huis gegaan. Hier gedoucht etc. om klaar te zijn voor het etentje bij de connaisseur. Half zes waren we hier van de partij. Goed ge-ehte en gedronken tot een uur of acht.
Plus minus om 21 uur zijn Mielot en ik richting het Prinsenhof gewandeld. Voor de kenners onder ons ook wel het jeugdcentrum. Hier war een flink fest aan de gang. Ja mennekes, Frans d’n Otter weet wel hoe er gefeest moet worden. Overdag verkoopt ie vellekes met zegels, maar ’s avonds transformeert hij in een ware casanova. Blaadje bier hier, blaadje bier daar. En voor sommigen een goei rood wijntje.
Maar goed, uiteraard was het feest niet zonder reden. Antoon en Carla vierden hun 25 jarige bruiloft. Zoals gezegd vloeide het bier en de wijn rijkelijk. Tegen middernacht begonnen de eerste dolle paters de dansvloer te betreden. Ja, die hadden vroeger wat danslessen genoten, dat was goed te zien. Maar er waren er ook die wa te diep in het glaasje hadden gekeken. De volgende ochtend zouden zij er wel achter komen dat ze geen riem meer hadden.
Rond 2 uur was het laatste glas geleegd en zijn we naar huis gegaan.

Zondag

Tegen half elf werd ik wakker omdat mn blaas te vol zat. Tijdens het legen, kwam ik erachter dat ik vrij fit was. Maar ik dacht ik kruip nog ff terug om nog fitter te worden. Dit laatste had ik beter niet kunnen doen. Tegen de klok van 14 uur ontwaakte ik. Ff gegeten, gedoucht. Toen ben ik ff aan de auto gaan sleutelen. De laatste weken liep ie maar brem. Dus luchtfilter eraf, carburateur eraf en schoonmaken. Tot kwart over tien/half elf heb ik dit samen met Tonnie gedaan. Hierna heb ik weer plaatsgenomen achter de PC, counter-strike opgestart en tot 00.30 geschoten.
Vervolgens mn bed opgezocht.

Maandag

Om 10 uur kwam ik eruit gerold. Zoals gebruikelijk ff gedoucht en gegeten. Toen weer aan de auto begonnen. Carburateur verder schoongemaakt en weer teruggezet. Het effect was helaas nie denderend. Stationair loopt ie nu wel als een trein.
Rond 15 uur naar t knooppunt gewandeld met Mielot. Ff een lekkere ice-tea besteld. Na het glas geleegd te hebben, kwamen Frans en Patricia. Witte wel, die jongen die eerst op Maria geilde. Die zoon van Lambert, die met kadavers werkt. Daar moette voor oppassen jongen. Daar heeft niemand ooit ruzie mee gewillen.
Om 16.05 heeft Mielot de trein naar boxtel gepakt om naar de Griek te gaan. Ondertussen was ook die andere zoon van Lambert gearriveerd. Das ook unne leipo jonge. Die draagt altijd een zonnebril. Un goeie proatmoat van Maries. Witte wel, die pater die met Maria vrijt.
Efkes naar de Makro gestrietst om wa cd hoesje te halen. Vervolgens ff naar Frank wezen kijken. Hij was aant proberen een karper te verschalken. Na een klein kwartiertje ben ik naar huis gestrietst want Corry had de soep warm.
Na het eten nog waj dvd’s gebrand en een goei filmpje gekeken op tv. Rond half elf was het tijd om naar Nimwegen te strietsen. Hier arriveerden we omstreeks 23.45. Om 00.00 laggen we um en was het lange weekend helaas weer ten einde. Nog vier dagen voor de boeg om het volgend weekend te beleven. Hiervan mag Joris zijn belevingen op papier zetten.